Trileçe Tatlısı Tarifi

Bu bölümde paylaşmak istediğiniz tüm lezzet sırlarınızı detaylı anlatabilir, tarifini bilmeyip sormak istediğiniz, merak edip bilmediğiniz tüm yemek tariflerini de ayrıca sorabilirsiniz. Daha sonra da deneyen, lezzetine bakan not verebilir veya kendi önerisini yapabilir.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Erdal
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Nis 22, 2016 10:53 am

Trileçe Tatlısı Tarifi

Mesaj gönderen Erdal » Sal Nis 26, 2016 5:54 pm

Resim

Trileçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Trileçe Tatlısının Keki için:

    1,5 çay bardağı toz şeker
    4 adet yumurta
    1 bardak un (su bardağı)
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

Trileçe Şerbeti için:

    3 bardak soğuk süt (su bardağı)
    Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
    1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Üzerine Karameli için:

    5 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
    1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Trileçe Tarifi Kekinin Hazırlanışı

Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika kontrollü olarak pişirin. (Her fırında aynı sıcaklık-sürede olmayabilir. Kendi fırınınızın nasıl kek pişirdiğini siz daha iyi bilirsiniz, onu dikkate alarak üstü kızarana kadar pişirin)
Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
Şimdide karamel sosu hazırlayın.
Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
Süt kremasını ekleyip karıştırın. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Krema kesilmesin.

Trileçe Tatlısı’nın Sunuma Hazırlanışı

Kek ılıkken üzerine bir kürdan yardımı ile delikler açın. (Çatalla da açabilirsiniz.) Kekin üstü delik delik olsun ki şerbet her yere yayılsın. Daha sonra kekinizi dilimlere ayırın.
Soğuk köpüklü şerbeti azar azar yayarak dökün. Şerbeti çekmesi ve soğuması için dolapta beklemeye bırakın.
Tatlı 1-2 saat dolapta soğuduktan sonra, hazırladığınız karameli üzerine dökün.
Servis vaktine uzun süre varsa karameli de buzdolabında saklayabilirsiniz. Karamel’in altına krem şanti eklediğini ve çok güzel olduğunu yazan okurumuz olmuş. İsterseniz bu öneriyi de deneyebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT; Köpüklü şerbet, kek için ideal ölçü. O yüzden tepsinizin derince olmasına dikkat edin. Kek zaten bütün şerbeti çekecek.
Karamel sosu sevmeyenler üzerine frambuaz, böğürtlen veya ahududu sosu da hazırlayabilirler. Tadı biraz daha ekşimsi olur.

Kaynak: https://www.adimadimyemektarifi.com/trilece-tatlisi-tarifi/

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir